Kouluja ja päiväkoteja, jotka toivovat tällä hetkellä metsämummoa/-vaaria:

Turku: Ilpoisten koulu

Jyväskylä: Lohikosken koulu

Vihti: Etelä-Nummelan koulu

Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi meille lomakkeella        

Tuemme koulua ja varhaiskasvatusta tutustuttamaan lapsia ja nuoria luontoympäristöön lähtemällä opettajan avuksi ulko-opetustunneille ja metsäretkille. 

Jos kiinnostuksesi heräsi, lähetä sähköpostia meille osoitteeseen anna.kokkoniemi@iki.fi.  

Miten mukaan?

Uusia vapaaehtoisia metsämummoja ja -vaareja sekä kouluja ja päiväkoteja etsitään mukaan toimintaan. Voit etsiä itse yhteistyötahon tai ilmoittaa kiinnostuksesta osoitteeseen anna.kokkoniemi@iki.fi. Vapaaehtoinen voi laittaa viestiin tiedot siitä, millä alueella haluaisi toimia metsämummona tai -vaarina ja minkäikäisten kanssa. Koululta tai päiväkodilta taas toivotaan tietoa yhteyshenkilöstä.

Pilottitoiminnan kokemusten perusteella koulu tai päiväkoti on löytänyt metsämummon tai -vaarin helposti esimerkiksi oman alueen Facebook-ryhmästä. Vapaaehtoiset voivat myös olla itse yhteydessä suoraan kouluun tai päiväkotiin ja kertoa toiminnasta. Ottamalla yhteyttä saat esitteen ja muuta materiaalia yhteydenoton avuksi.

Aluksi vapaaehtoinen tapaa ryhmän aikuiset, ja yhdessä sovitaan pelisäännöistä ja jutellaan ryhmän erityispiirteistä. Myös ryhmään voi tutustua etukäteen. Sitten edessä onkin jo ensimmäinen metsäretki tai ulkotunti. Vastassa lasten hymyt ja vatsanpohjassa sopivasti jännitystä, joka pian sulaa askelten suunnatessa metsäpolulle.

Kun vapaaehtoinen ja koulu tai päiväkoti ovat löytäneet toisensa, ilmoitetaan yhteistyön aloittamisesta metsämummojen ja -vaarien hankeryhmälle. Paluupostissa saapuu muistilista toiminnan aloittamiseen, ja metsämummo tai -vaari pääsee mukaan vapaaehtoisten yhteisöön. Jaamme kokemuksia ja vertaistukea etätapaamisissa ja eri sähköisissä kanavissa.

Luo kotisivut ilmaiseksi!